
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 2 φλιτζάνια μύρτιλλα, πλυμένα
- 4 φλιτζάνια ροδάκινα, καθαρισμένα
- Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι (λιγότερο ή περισσότερο σε γεύση, εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα μούρα και το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (για πάχυνση, μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αντί ταπιόκα)
Για την επικάλυψη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε τα μύρτιλλα με τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα με τη ζάχαρη και αφήνετε για 30 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ανακατέψτε τη ζύμη με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.
- Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ροδίσει.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου