ΜΕΝΟΥ

Pages

Blueberry peach crumble

Ζουμερό γλυκό με κόκκινα φρούτα και υπέροχο άρωμα για όλες τις ώρες







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζάνια μύρτιλλα, πλυμένα
  • 4 φλιτζάνια ροδάκινα, καθαρισμένα
  • Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι (λιγότερο ή περισσότερο σε γεύση, εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα μούρα και το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (για πάχυνση, μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αντί ταπιόκα)

Για την επικάλυψη
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση
Για τη γέμιση
  • Τοποθετούμε τα μύρτιλλα με τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα με τη ζάχαρη και αφήνετε για 30 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Ανακατέψτε τη ζύμη με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.

  • Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ροδίσει.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου