ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρυζόγαλο με μαστίχα & κομπόστα κόκκινων φρούτων

Ένα μοναδικό ρυζόγαλο για όλη την οικογένεια.








Συνταγή : Δημήτρη Δημητριάδη
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής :  11.12.2015 


Υλικά
Για το ρύζι
  • 50 γρ. ρύζι Arborio
  • 180 ml γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 αστεροϊδείς  γλυκάνισους
  • 1 λοβό βανίλιας

Για την creme Anglaise
  • 70 ml γάλα
  • 70 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. κρόκους αυγού
  • 3 σταγόνες μαστιχέλαιο

Για την κομπόστα κόκκινων φρούτων
  • 200 γρ. μείγμα κόκκινων φρούτων (Σμεουρα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλλα)
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους για τη διακόσμηση.

Εκτέλεση
  • Ζεματίζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι για 2 λεπτά, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη βανίλια, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το ζεματισμένο ρύζι και τα βράζουμε για 12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα. 
  • Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει.

Για την creme anglaise
  • Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στα αβγά σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  • Αφήνουμε την κρέμα anglaise να κρυώσει και στη συνέχεια την αμναμειγνύουμε με το μείγμα ρυζιού. Προσθέτουμε το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε. 
  • Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.

Για την κομπόστα κόκκινων φρούτων
  • Βράζουμε τα κόκκινα φρούτα με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κομπόστα.

  • Σερβίρουμε το ρυζόγαλο με την κομπόστα κόκκινων φρούτων και στολίζουμε με τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου