ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασόλια με χοιρινό

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 1 ώρα & 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 250 γρ. φασόλια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 500 γρ. χοιρινό κρέας (από σπάλα) κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το μπέικον και το κρέας για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σέλερι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό και τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τον αρακά.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά ακόμα.

Πηγή - www.thecookbook.gr  
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 25/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου