¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 1 ώρα & 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 250 γρ. φασόλια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 500 γρ. χοιρινό κρέας (από σπάλα) κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το μπέικον και το κρέας για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σέλερι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό και τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τον αρακά.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά ακόμα.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 25/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου