
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια Νο 6
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 150 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 8 αβγά (τα ασπράδια τους)
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη
- 1 φλιτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το μπέικον σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και μόλις γίνει τραγανό, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και στη συνέχεια επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα όπου έβρασαν.
- Ρίχνουμε μέσα το μπέικον, το βούτυρο και το λάδι καλά ζεσταμένο. Προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα μακαρόνια σταδιακά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου