ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταμπούλι με παστή σαρδέλα Καλλονής

Μία διαφορετική σαλάτα που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

 
Υλικά
  • 120 γρ. πλιγούρι
  • 150 γρ. σαρδέλα παστή
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε λεκάνη με παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά, το περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε. 
  • Σχίζουμε τις σαρδέλες στα δύο, γαρνίρουμε το ταμπούλι και σερβίρουμε.

Tip: 
  • Κορυφαία ποικιλία σαρδέλας είναι η παπαλίνα από την Καλλονή Λέσβου. Αναζητήστε τη στα ταβερνάκια του νησιού, φρεσκοπαστωμένη για 3-4 ώρες μόνο σε χοντρό αλάτι μέσα σε φρέσκα αμπελόφυλλα. Αλλιώς, αντικαταστήστε τη με παστές σαρδέλες του κουτιού, που υπάρχουν άφθονες στα μπακάλικα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου