ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με μανιτάρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Έφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά
Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο
  • 1 αβγό μεγάλο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3-4 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 αβγά
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, λίγο αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα, τρίβοντας μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα. Κάνουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το αβγό και 3 κουτ. σούπας κρύο νερό Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ζύμη λεία. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1,5 εκατ. περίπου και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να εξέχει από τα τοιχώματα. Την πατάμε με τα δάχτυλα να εφαρμόσει καλά και κόβουμε ομοιόμορφα όση περισσεύει από το σκεύος.
  • Απλώνουμε πάνω στη ζύμη ένα κομμάτι λαδόκολα και σκορπάμε τα ειδικά βαρίδια ή μερικά φασόλια για να μη φουσκώσει η τάρτα. Την ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον. Το βγάζουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Το αφαιρούμε και βάζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια. 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το σκόρδο. Προσθέτουμε το σοταρισμένο μπέικον, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  • Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών στην τάρτα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε την τάρτα στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή - cookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου