Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για την κοτόσουπα
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
- 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
- 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
- 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
- 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
- 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ.
- 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο
- 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
- αλάτι
Εκτέλεση
Για την κοτόσουπα
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο.
- Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε.
- Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου