Συνταγή : Δημήτρη Ανδρέου.
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 1/2 κιλό κιμά
- 4 αβγά πασχαλινά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα
- σουσάμι ή μαυροκούκι για το πασπάλισμα
Eκτέλεση
- Σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τον αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις τον κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μαζί με τον μαϊντανό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Bάζουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε πάνω του το μείγμα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου