Μία μοναδική συνταγή που θα σας φτιάξει την ημέρα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 60 ml. ελαιόλαδο ( 4 κ.σ.)
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 4 φιλέτα σολoμού
- 1 κόκκινη τσίλι πιπεριά κομμένη σε ροδέλες χωρίς τους σπόρους
- 2 κ.σ. ξίδι ρυζιού
- 2 κ.σ. κάπαρη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Βάζουμε το μπρόκολο σε ένα ταψί και το ανακατεύουμε με 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξάνα.
- Ψήνουμε το μπρόκολο στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας το 1-2 φορές.
- Βάζουμε το σολωμό σε ένα μπόλ και τον περιχύνουμε με 1 κ.σ. λάδι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και μαζεύουμε τα μπρόκολα στις άκρες του ταψιού. Βάζουμε στο κέντρο του ταψιού το σολωμό και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ακόμη.
- Στο μεταξύ αναμιγνύουμε την πιπεριά, το ξύδι και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την κάπαρη και 1 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και σερβίρουμε περιχύνοντας το με τη βινεγκρέτ πιπεριάς-κάπαρης.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου