ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητός σολωμός με μπρόκολο και βινεγκρέτ καυτερής πιπεριάς και κάπαρης


Μία μοναδική συνταγή που θα σας φτιάξει την ημέρα


Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 60 ml. ελαιόλαδο ( 4 κ.σ.)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 4 φιλέτα σολoμού
  • 1 κόκκινη τσίλι πιπεριά κομμένη σε ροδέλες χωρίς τους σπόρους
  • 2 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • 2 κ.σ. κάπαρη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Βάζουμε το μπρόκολο σε ένα ταψί και το ανακατεύουμε με 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξάνα.
  • Ψήνουμε το μπρόκολο στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας το 1-2 φορές.
  • Βάζουμε το σολωμό σε ένα μπόλ και τον περιχύνουμε με 1 κ.σ. λάδι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και μαζεύουμε τα μπρόκολα στις άκρες του ταψιού. Βάζουμε στο κέντρο του ταψιού το σολωμό και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ακόμη.
  • Στο μεταξύ αναμιγνύουμε την πιπεριά, το ξύδι και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την κάπαρη και 1 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και σερβίρουμε περιχύνοντας το με τη βινεγκρέτ πιπεριάς-κάπαρης.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου