ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπράουνις με κακάο και καρύδια χωρίς γλουτένη


Αφράτα σοκολατένια μπράουνις με κακάο και καρύδια χωρίς γλουτένη. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις!

Απαιτούμενος χρόνος : 45΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη ή 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας stevia σε σκόνη ή 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής
  • 200ml νερό
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
  • 100 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • νιφάδες καρύδας



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
  • Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την επικάλυψη και τα καρύδια σε ένα μούλτι σας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια ανακατέψτε για 2 φορές ακόμα.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 35 x 15 εκ.
  • Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μπράουνι μέσα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Για την επικάλυψη
  • Πέντε λεπτά πριν βγάλετε απ’ το φούρνο τα μπράουνι ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα να λιώσει.
  • Αφού κρυώσει λίγο πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα και σερβίρετε.

*Αν χρησιμοποιήσετε αμυγαλόψιχα αντί για αλεύρι χωρίς γλουτένη, τότε χτυπήστε την αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου