Αφράτα σοκολατένια μπράουνις με κακάο και καρύδια χωρίς γλουτένη. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις!
Απαιτούμενος χρόνος : 45΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη ή 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας stevia σε σκόνη ή 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 100 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής
- 200ml νερό
- 50ml ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 100 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
- νιφάδες καρύδας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την επικάλυψη και τα καρύδια σε ένα μούλτι σας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια ανακατέψτε για 2 φορές ακόμα.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 35 x 15 εκ.
- Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μπράουνι μέσα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Για την επικάλυψη
- Πέντε λεπτά πριν βγάλετε απ’ το φούρνο τα μπράουνι ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα να λιώσει.
- Αφού κρυώσει λίγο πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα και σερβίρετε.
*Αν χρησιμοποιήσετε αμυγαλόψιχα αντί για αλεύρι χωρίς γλουτένη, τότε χτυπήστε την αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου