ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρονάδα με σέσκουλα, ροκφόρ και παρμεζάνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα με βαθιά επίγευση, κατάλληλη για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. (καθαρό βάρος - περίπου 1.200 γρ. ακαθάριστα) φύλλα από σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 170 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί), θρυμματισμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού (200 ml) από το νερό στο οποίο τα βράσαμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα σέσκουλα, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο, το ροκφόρ, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά, να λιώσει το βούτυρο και να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε, διότι το ροκφόρ είναι αλμυρό), ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου