¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 180 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους (βρασμένη, αλλά όχι λιωμένη)
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 γρ. τυρί ανεβατό Βερμίου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Ζεματίζουμε τις φακές σε νερό που βράζει για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε.
- Τις ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι και τις σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη.
- Βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τις φακές, την κολοκύθα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς, σκορπίζουμε από πάνω το ανεβατό Βερμίου και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου