ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με φακές, κολοκύθα και τυρί


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 180 γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους (βρασμένη, αλλά όχι λιωμένη)
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί ανεβατό Βερμίου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής

  • Ζεματίζουμε τις φακές σε νερό που βράζει για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε.
  • Τις ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι και τις σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη.
  • Βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ρίχνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τις φακές, την κολοκύθα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς, σκορπίζουμε από πάνω το ανεβατό Βερμίου και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου