ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητή φέτα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Ενα μοναδικό ορεκτικό για τους φίλους σας.

Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
  • θυμάρι 1 κ.γ. για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε φέτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπόλ. 
  • Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ώστε να τις καλύψει. Αφήνουμε τις ντομάτες να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το λάδι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να ομοιγενοποιηθούν με το λάδι ώστε να έχουμε μια πάστα. 
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Η πάστα αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 βδομάδες στο ψυγείο, αρκεί να είναι αεροστεγώς κλεισμένη στο βαζάκι της.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού το 1/4 απο την ποσσότητας της πάστας ντομάτας που φτιάξαμε. 
  • Τοποθετούμε τη φέτα πάνω απο την πάστα και παεριχύνουμε τη φέτα με τη μισή ποσότητα της πάστας που έχει περισσέψει. 
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, το λάδι και τη ρίγανη και τυλίγουμε τη φέτα με το αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και ξετυλίγουμε τη φέτα. 
  • Πασπαλίζουμε με την κάπαρη και την υπόλοιπη πάστα και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου