Ενα μοναδικό ορεκτικό για τους φίλους σας.
Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 10 λιαστές ντομάτες
- 120 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
- θυμάρι 1 κ.γ. για την πάστα και 1 κ.γ. για τη φέτα
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε φέτες
- 2 κ.σ. κάπαρη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπόλ.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ώστε να τις καλύψει. Αφήνουμε τις ντομάτες να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το λάδι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να ομοιγενοποιηθούν με το λάδι ώστε να έχουμε μια πάστα.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Η πάστα αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 βδομάδες στο ψυγείο, αρκεί να είναι αεροστεγώς κλεισμένη στο βαζάκι της.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού το 1/4 απο την ποσσότητας της πάστας ντομάτας που φτιάξαμε.
- Τοποθετούμε τη φέτα πάνω απο την πάστα και παεριχύνουμε τη φέτα με τη μισή ποσότητα της πάστας που έχει περισσέψει.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το λάδι και τη ρίγανη και τυλίγουμε τη φέτα με το αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και ξετυλίγουμε τη φέτα.
- Πασπαλίζουμε με την κάπαρη και την υπόλοιπη πάστα και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου