Μια ελαφριά και αρκετά αφράτη εκδοχή του σουφλέ με λαχανικά και τυρί
Απαιτούμενος χρόνος : 35΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 1 κιλό σπανάκι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- Μπεσαμέλ
- Μισό κιλό φέτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ
- Ένα λίτρο γάλα
- 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σοτάρουμε σε λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και βάζουμε 2 κουταλιές από αυτή μέσα στα λαχανικά.
- Προσθέτουμε την φέτα και 4 κουταλιές τυρί κίτρινο και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμελ και τέλος το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Για τη μπεσαμέλ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι.
- Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου