ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ με σπανάκι και φέτα


Μια ελαφριά και αρκετά αφράτη εκδοχή του σουφλέ με λαχανικά και τυρί

Απαιτούμενος χρόνος : 35΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Μπεσαμέλ
  • Μισό κιλό φέτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ
  • Ένα λίτρο γάλα
  • 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σοτάρουμε σε λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και βάζουμε 2 κουταλιές από αυτή μέσα στα λαχανικά.
  •  Προσθέτουμε την φέτα και 4 κουταλιές τυρί κίτρινο και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε σε πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμελ και τέλος το υπόλοιπο τυρί. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για τη μπεσαμέλ
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι. 
  • Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου