Ελαφριά και γευστική σαλάτα με σούπερ θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά για το οργανισμό σας
Απαιτούμενος χρόνος : 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ
Για το ντρέσινγκ
Για τη σαλάτα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 2/3 φλιτζάνι κινόα
- Μισή κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 6 φύλλα λάχανο, ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια σπανάκι
- 2 ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα βατόμουρα ή φρέσκα
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- 1/4 φλιτζάνι αναμεμειγμένη σπόρους (pepitas, chia, ηλιόσπορους)
- ½ κούπα σπόρους ροδιού
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά της σούπας νερό
- 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο μέλι
- 2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και ρίξτε τη σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντας τη στα μισά του ψησίματος.
- Αφήστε τη να κρυώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το κινόα και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
Για το ντρέσινγκ
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βάζο μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Για τη σαλάτα
- Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το λάχανο ψιλοκομμένο, το σπανάκι.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
- Τέλος ραντίστε με το ντρέσινγκ και πασπαλίστε με τους σπόρους ροδιού και (pepitas, chia, ηλιόσπορους.)
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου