Εύκολη, νόστιμη και πολύ γρήγορη αλμυρή κολοκυθόπιτα. Απολαύστε τη με όλη την παρέα!
Απαιτούμενος χρόνος : 45΄
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 45΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2/3 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 280 γραμμάρια τριμμένα κολοκύθια στραγγισμένα
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Αλείψτε τον πιάτο με λίγο βούτυρο.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα, λάδι, αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα λαχανικά και 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη. Χύστε το μείγμα μέσα στο ταψί. Πασπαλίστε την κορυφή με 2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένη ή τσένταρ.
- Ψήστε 30-35 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό στο κέντρο.
- Αφήστε το να σταθεί τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου