ΜΕΝΟΥ

Pages

Φτιάχνουμε ψωμάκια για burger


Λαχταριστά ψωμάκια για σπιτικά μπέργκερ.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 αβγό μεγάλο
  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/6 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μαγιά ξηρή 



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά σε μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά με το χέρι ή το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Τρυπάμε με το χέρι την κορυφή της ζύμης να φύγει ο αέρας. 
  • Χωρίζουμε σε 8 στρογγυλά κομμάτια (διαμέτρου 10 εκατοστών περίπου και πάχους 3 εκατοστών).
  • Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας, το βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια ζύμης αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους. 
  • Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μία ώρα ακόμη. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.
  • Βγάζουμε τα ψωμάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία

Tip: 
Προαιρετικά, πριν τα ψήσουμε, μπορούμε να αλείψουμε τα ψωμάκια με λίγο αβγό αναμειγμένο με νερό ώστε να πάρουν όμορφο χρώμα. Επίσης, αν θέλουμε, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι.

Πηγή - thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου