Λαχταριστά ψωμάκια για σπιτικά μπέργκερ.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 αβγό μεγάλο
- 3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/6 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μαγιά ξηρή
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά σε μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά με το χέρι ή το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Τρυπάμε με το χέρι την κορυφή της ζύμης να φύγει ο αέρας.
- Χωρίζουμε σε 8 στρογγυλά κομμάτια (διαμέτρου 10 εκατοστών περίπου και πάχους 3 εκατοστών).
- Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας, το βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια ζύμης αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους.
- Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μία ώρα ακόμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.
- Βγάζουμε τα ψωμάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία
Tip:
Προαιρετικά, πριν τα ψήσουμε, μπορούμε να αλείψουμε τα ψωμάκια με λίγο αβγό αναμειγμένο με νερό ώστε να πάρουν όμορφο χρώμα. Επίσης, αν θέλουμε, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι.
Πηγή - thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου