Μία πρόταση του Ηλία Δεμιρτζόγλου για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. σνίτσελ μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά καυτερή σε φετούλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 100 γρ. φασόλια κόκκινα κονσέρβας
- 400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 1/3 φλιτζανιού ζωμό κότας
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2-3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε βαθύ τηγάνι ή γουοκ (αν έχουμε) και τσιγαρίζουμε το κρέας για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα φασόλια στραγγισμένα και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τον ζωμό.
- Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
- Ενώνουμε με το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τον βασιλικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου