ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχάρι με φασόλια και μπρόκολο


Μία πρόταση του Ηλία Δεμιρτζόγλου για το Κυριακάτικο τραπέζι.

 



Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


 

Υλικά
  • 400 γρ. σνίτσελ μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά καυτερή σε φετούλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 100 γρ. φασόλια κόκκινα κονσέρβας
  • 400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1/3 φλιτζανιού ζωμό κότας
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε βαθύ τηγάνι ή γουοκ (αν έχουμε) και τσιγαρίζουμε το κρέας για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα φασόλια στραγγισμένα και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τον ζωμό.
  • Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  • Ενώνουμε με το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τον βασιλικό.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου