Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 3 άτομα
- 10 κ.γ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κύμινο
- 450 γρ. κιμάς αρνίσιος
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ
- 60 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με το κύμινο σε ένα μικρό μπόλ. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τον κιμά σε 6 μικρά μπιφτεκάκια. Αλείφουμε τα μπιφτεκάκια με λάδι.
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά.
- Στο μεταξύ ψήνουμε τα ψωμάκια στην τοστιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Για να συναρμολογίσουμε τα burgers παίρνουμε το μισό ψωμάκι και το αλείφουμε με την αρωματισμένη μαγιονέζα.
- Τοποθετούμε πάνω απο τη μαγινέζα ένα μπιφτεκάκι, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι φέτα και μια ροδέλα κρεμμύδι.
- Κλείνουμε το burger με το άλλο μισό του ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου