ΜΕΝΟΥ

Pages

Mini burgers με αρνίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα αρωματισμένη με κύμινο



Μίνι νοστιμιές για μικρούς και μεγάλους

Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 3 άτομα
  • 10 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 450 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 6 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 60 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με το κύμινο σε ένα μικρό μπόλ. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τον κιμά σε 6 μικρά μπιφτεκάκια. Αλείφουμε τα μπιφτεκάκια με λάδι.
  • Προθερμάινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ψήνουμε τα ψωμάκια στην τοστιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Για να συναρμολογίσουμε τα burgers παίρνουμε το μισό ψωμάκι και το αλείφουμε με την αρωματισμένη μαγιονέζα. 
  • Τοποθετούμε πάνω απο τη μαγινέζα ένα μπιφτεκάκι, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι φέτα και μια ροδέλα κρεμμύδι. 
  • Κλείνουμε το burger με το άλλο μισό του ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου