ΜΕΝΟΥ

Pages

Γρήγορη πίτσα σε αραβική πίτα με σοτέ σπανάκι και brie

Μια χορτοφαγική πίτσα της στιγμής, πλούσια σε γεύση, ιδανική για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας.

Προετοιμασία :
Μαγείρεμα :
Ψήσιμο :


~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 μερίδες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (προτιμότερο baby - αγοράζουμε καθαρισμένο σπανάκι, αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο)
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου
  • αλάτι
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες (λευκές ή ολικής άλεσης)
  • 12 λεπτές φέτες από τυρί brie (μαλακό αγελαδινό τυρί εκ Γαλλίας) ή
  • μανούρι ή φέτα μαλακή ή ροκφόρ (το καθένα με άλλο αποτέλεσμα)
Για το σερβίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο με το σπανάκι και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου, για 1 - 2 λεπτά, ίσα να μαραθεί. 
  • Αλατίζουμε και απλώνουμε το σπανάκι στις αραβικές πίτες. 
  • Κόβουμε το τυρί σε μικρότερα κομμάτια. 
  • Τα μοιράζουμε στις πίτες και τις ψήνουμε σε δύο λαμαρίνες για 4 - 5 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί. 
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου