Μια χορτοφαγική πίτσα της στιγμής, πλούσια σε γεύση, ιδανική για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας.
Προετοιμασία : 5΄
Μαγείρεμα : 2΄
Ψήσιμο : 5΄
Για το σερβίρισμα
Πηγή - γαστρονόμος
Προετοιμασία : 5΄
Μαγείρεμα : 2΄
Ψήσιμο : 5΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 μερίδες
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (προτιμότερο baby - αγοράζουμε καθαρισμένο σπανάκι, αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο)
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου
- αλάτι
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες (λευκές ή ολικής άλεσης)
- 12 λεπτές φέτες από τυρί brie (μαλακό αγελαδινό τυρί εκ Γαλλίας) ή
- μανούρι ή φέτα μαλακή ή ροκφόρ (το καθένα με άλλο αποτέλεσμα)
- φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο με το σπανάκι και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου, για 1 - 2 λεπτά, ίσα να μαραθεί.
- Αλατίζουμε και απλώνουμε το σπανάκι στις αραβικές πίτες.
- Κόβουμε το τυρί σε μικρότερα κομμάτια.
- Τα μοιράζουμε στις πίτες και τις ψήνουμε σε δύο λαμαρίνες για 4 - 5 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου