Χρόνος Προετοιμασίας : 45'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
- 60 γρ. τσένταρ τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
- 10 κ.γ. μαρμελάδα σύκο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το πιπέρι και τα τυριά στον επεξεργαστή τροφίμων.
- Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα ζύμης.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπόλ, καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού.
- Κόβουμε τη ζύμη με ένα κουπάτ σε στρογγυλά κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης στο ταψί.
- Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης και τοποθετούμε εκεί 1 κ.γ. μαρμελάδα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου