ΜΕΝΟΥ

Pages

Κράκερς τυριού με μαρμελάδα σύκο


Μοναδική συνταγή για να συνδυάσετε αλμυρό με γλυκό.

Χρόνος Προετοιμασίας : 45'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
  • 60 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
  • 10 κ.γ. μαρμελάδα σύκο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το πιπέρι και τα τυριά στον επεξεργαστή τροφίμων. 
  • Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα ζύμης. 
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπόλ, καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη. 
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού. 
  • Κόβουμε τη ζύμη με ένα κουπάτ σε στρογγυλά κομμάτια. 
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης στο ταψί. 
  • Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης και τοποθετούμε εκεί 1 κ.γ. μαρμελάδα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου