Μία κλασική συνταγή για το μεσημεριανό σας.
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 6 μπριζόλες,
- Βούτυρο
- 6 κρεμμύδια
- 12 μέτριες πατάτες
- Αλάτι,
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε, τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις βράζετε στον ατμό για 15΄-20΄.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε φέτες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο.
- Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνετε λίγο βούτυρο ακόμα, βάζετε τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνετε και τις τηγανίζετε 4΄ από κάθε πλευρά.
- Σοτάρετε για λίγο και τις πατάτες.
- Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και από πάνω τα κρεμμύδια.
- Σερβίρετε μαζί με τις πατάτες.
Tip
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πηγή - ELLE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου