Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 100 γρ. πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι
- 450 γρ. αρακά κατεψυγμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτελεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε την πανσέτα και τη σωράτουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
- Αποσύρουμε την πανσέτα απο τη τηγάνι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
- Βάζουμε την πανσέτα σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμύδι και προσθέτουμε τον αρακά.
- Μαγειρεύουμε για ακόμη 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς.
- Βάζουμε το φαγητό σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος και προσθέτουμε την πανσέτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου