ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρακάς με πανσέτα



Μία κλασική  συνταγή για το μεσημεριανό σας


Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι
  • 450 γρ. αρακά κατεψυγμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτελεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε την πανσέτα και τη σωράτουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή. 
  • Αποσύρουμε την πανσέτα απο τη τηγάνι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. 
  • Βάζουμε την πανσέτα σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμύδι και προσθέτουμε τον αρακά. 
  • Μαγειρεύουμε για ακόμη 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς.
  • Βάζουμε το φαγητό σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος και προσθέτουμε την πανσέτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου