¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ετοιμάστε μια λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα με λευκή σάλτσα μανιταριών και καβουρδισμένα κουκουνάρια που θα τη λατρέψουν όλοι!
Υλικά
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- 1/3 κούπας λάδι
- 80 γραμμάρια κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/2 κούπας λευκό κρασί
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους)
- 1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι,πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας το και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
- να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
- Συγχρόνως βράζουμε τα φετουτσίνι για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Μοιράζουμε σε πιάτα τα φετουτσίνι, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου