ΜΕΝΟΥ

Pages

Φετουτσίνι με μανιτάρια και κουκουνάρι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ετοιμάστε μια λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα με λευκή σάλτσα μανιταριών και καβουρδισμένα κουκουνάρια που θα τη λατρέψουν όλοι!

Υλικά
  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1/2 κούπας λευκό κρασί
  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους)
  • 1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι,πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας το και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
  • να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  • Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
  • Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
  • Συγχρόνως βράζουμε τα φετουτσίνι για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα τα φετουτσίνι, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου