ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψάρι σισιλιέν

Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα

Απαιτούμενος χρόνος : 60΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 κιλό ψάρι σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3 ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα
  • Βάζουμε τις φέτες ψαριού σε ένα ταψί.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε στο λάδι τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόψουμε, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό.Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.Τις ελιές τις τοποθετούμε γύρω από το ψάρι.
  • Πάνω από το ψάρι ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  • Ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου