Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα
Απαιτούμενος χρόνος : 60΄
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 60΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 1 κιλό ψάρι σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 3 ντομάτες
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα τομάτας, ελιές και κάπαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γεύμα
- Βάζουμε τις φέτες ψαριού σε ένα ταψί.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε στο λάδι τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόψουμε, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό.Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.Τις ελιές τις τοποθετούμε γύρω από το ψάρι.
- Πάνω από το ψάρι ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου