ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί




Σε 20' σκαρώνουμε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα νόστιμο μεζέ.

Προετοιμασία : 10' 
Μαγείρεμα : 10'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 30 ml ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα, για τα μανιτάρια)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
  • 150 γρ. σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο, συσκευασμένο στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα τυράκι καλυμμένο με πιπέρια), κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • φυλλαράκια άνηθου (προαιρετικά)



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ. 
  • Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. 
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μοιράζουμε το μείγμα στα μανιτάρια, τα καλύπτουμε με το κατσικίσιο τυρί και ξαναβάζουμε τα μανιτάρια στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. 
  • Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με φυλλαράκια άνηθου και σερβίρουμε συνοδεία φρέσκου ψωμιού.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου