Σε 20' σκαρώνουμε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα νόστιμο μεζέ.
Προετοιμασία : 10'
Μαγείρεμα : 10'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο
- 30 ml ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα, για τα μανιτάρια)
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
- 150 γρ. σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο, συσκευασμένο στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα τυράκι καλυμμένο με πιπέρια), κομμένο σε λεπτά φετάκια
- φυλλαράκια άνηθου (προαιρετικά)
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μοιράζουμε το μείγμα στα μανιτάρια, τα καλύπτουμε με το κατσικίσιο τυρί και ξαναβάζουμε τα μανιτάρια στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με φυλλαράκια άνηθου και σερβίρουμε συνοδεία φρέσκου ψωμιού.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου