ΜΕΝΟΥ

Pages

Στήθος γαλοπούλας με μυρωδικά


Μία ελαφριά συνταγή για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους.

Χρόνος Προετοιμασίας : 120'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 στήθος γαλοπούλας περίπου 2500 γρ.
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 10 ml. ελαιόλαδο
  • 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
  • φρέσκο θυμάρι 1 κ.γ. ψιλοκομμένο
  • κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 240 ml ζωμό κότας
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 4


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί το στήθος της γαλοπούλας με την πλευρά της πέτσας της απο πάνω.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον δενδρολίβανο, τον άνιθο, το θυμάρι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.
  • Προσεκτικά ανασηκώνουμε την πέτσα της γαλοπούλας χωρίς να την κόψουμε και αλέιφουμε το εσωτερίκο της με το μισό μίγμα των μυρωδικών. Αλείφουμε την υπόλοιπη γαλοπούλα με το υπόλοιπο μίγμα.
  • Περιχύνουμε το ζωμό στο ταψί μας και τοποθετούμε μέσα στο ταψί τριγύρο απο τη γαλοπούλα τις φέτες του λεμονιού.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Άν κατα τη διάρκεια του ψησίματος δούμε την γαλοπούλα να πέρνει περισσότερο χρώμα απο όσο πρέπει, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε τη γαλοπούλα απο το φούρνο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά πρίν την κόψουμε.
  • Τα ζουμιά του ταψιού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ώς σάλτσα για το στήθος.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου