Χρόνος Προετοιμασίας : 120'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 στήθος γαλοπούλας περίπου 2500 γρ.
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 10 ml. ελαιόλαδο
- 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- Αλάτι 1 κ.γ.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
- φρέσκο θυμάρι 1 κ.γ. ψιλοκομμένο
- κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 240 ml ζωμό κότας
- 1 λεμόνι κομμένο στα 4
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί το στήθος της γαλοπούλας με την πλευρά της πέτσας της απο πάνω.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον δενδρολίβανο, τον άνιθο, το θυμάρι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.
- Προσεκτικά ανασηκώνουμε την πέτσα της γαλοπούλας χωρίς να την κόψουμε και αλέιφουμε το εσωτερίκο της με το μισό μίγμα των μυρωδικών. Αλείφουμε την υπόλοιπη γαλοπούλα με το υπόλοιπο μίγμα.
- Περιχύνουμε το ζωμό στο ταψί μας και τοποθετούμε μέσα στο ταψί τριγύρο απο τη γαλοπούλα τις φέτες του λεμονιού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Άν κατα τη διάρκεια του ψησίματος δούμε την γαλοπούλα να πέρνει περισσότερο χρώμα απο όσο πρέπει, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Βγάζουμε τη γαλοπούλα απο το φούρνο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά πρίν την κόψουμε.
- Τα ζουμιά του ταψιού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ώς σάλτσα για το στήθος.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου