Μια ομελέτα με χόρτα, όνειρο.
Προετοιμασία : 20΄
Μαγείρεμα : 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (ζυγισμένο καθαρισμένο - υπάρχει έτοιμο καθαρισμένο σε αεροστεγείς συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ) ή κατεψυγμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 200 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο κυκλαδίτικη), τριμμένη
- 8 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 50 ml γάλα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.
- Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι.
- Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.
- Τη σερβίρουμε ζεστή χλιαρή με γιαούρτι, σαλάτα με ντοματίνια και ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι
- Mανιτάρια, σπανάκι και τα «δύσκολα» αυγά θα μας οδηγήσουν σε μια συμβιβαστική λύση, εξαιρετικής όμως γευστικής δύναμης: Μαντινεία! Και για πιο «φανταχτερές» καθημερινές στιγμές, μια Μαντινεία αφρώδη. Στην αντίθετη περίπτωση, μια μπίρα lager.
Extra Tip
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα χόρτα εποχής της αρεσκείας μας, όπως επίσης και πατάτες που θα έχουμε προηγουμένως βράσει ή τηγανίσει.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου