ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπανάκια



Μια ομελέτα με χόρτα, όνειρο.

Προετοιμασία : 20΄ 
Μαγείρεμα : 30΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (ζυγισμένο καθαρισμένο - υπάρχει έτοιμο καθαρισμένο σε αεροστεγείς συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ) ή κατεψυγμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο κυκλαδίτικη), τριμμένη
  • 8 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 50 ml γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του. 
  • Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. 
  • Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια. 
  • Τα σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. 
  • Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 
  • Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 
  • Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν. 
  • Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. 
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι. 
  • Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί. 
  • Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή χλιαρή με γιαούρτι, σαλάτα με ντοματίνια και ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.


Στο ποτήρι 

  • Mανιτάρια, σπανάκι και τα «δύσκολα» αυγά θα μας οδηγήσουν σε μια συμβιβαστική λύση, εξαιρετικής όμως γευστικής δύναμης: Μαντινεία! Και για πιο «φανταχτερές» καθημερινές στιγμές, μια Μαντινεία αφρώδη. Στην αντίθετη περίπτωση, μια μπίρα lager.

Extra Tip
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα χόρτα εποχής της αρεσκείας μας, όπως επίσης και πατάτες που θα έχουμε προηγουμένως βράσει ή τηγανίσει.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου