ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα βελουτέ με πατάτα, καρότο και πράσο


Λαχταριστή και ζουμερή σούπα για τις κρύες μέρες

Απαιτούμενος χρόνος : 40΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 2 μεγάλα πράσα πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 καρότα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 - 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • κρουτόν και φρέσκο ​​μαϊντανό για το γαρνίρισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τοποθετήστε τα πράσα, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και σε κατσαρόλα με χαμηλή εστία.
  • Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε στο ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει τα λαχανικά.
  • Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά.
  • Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι τροφίμων. Εάν χρησιμοποιείτε το μούλτι πολτοποιήστε τη σούπα σε παρτίδες.
  • Τέλος μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίστε με αλατοπίπερο.
  • Προσθέστε κρουτόν και τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου