ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheesecake σε ποτηράκι με φραμπουάζ από το Διονύση Αλέρτα

O Sugar Tattoo Διονύσης Αλέρτας υποδέχεται το φθηνόπωρο με ένα Cheesecake, ας το δοκιμάσουμε.







Συνταγή : Διονύσης Αλέρτας
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 


Υλικά
  • 400 γρ. μπισκότα Digestive
  • 200 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55%
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 480 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 βανίλια
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 265 γρ. πουρέ φραμπουάζ
  • 5 κ.γ. γλυκόζη



Εκτέλεση
  • Λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας giandujia σε μπεν μαρί. 
  • Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι ώστε να γίνουν χονδροκομμένα και τα ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθούν.
  •  
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το Cheesecake. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα 75 γρ. ζάχαρη με τα 480 γρ. μασκαρπόνε και τη βανίλια. Αφού ενωθούν προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα φραμπουάζ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον πουρέ φραμπουάζ, τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρη και 75 γρ γλυκόζη, τα ανακατεύουμε και όταν πάρουν μια βράση είναι έτοιμη. 
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσει και είναι έτοιμο.

Στήσιμο:
  • Βάζουμε στον πάτο του ποτηριού μια κουταλιά από τη βάση. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα .
  • Από πάνω βάζουμε το μίγμα του τυριού και τελειώνουμε διακοσμώντας με φρέσκα φραμπουάζ.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου