ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα με κιμά και λαχανικά

Μία συνταγή του Κώστα Τσίγκα για ολη την οικογένεια

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 30΄
Μαγείρεμα : 1 ώρα και 35΄







~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό τμήμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • ½ λίτρο ζωμό μοσχαρίσιο σπιτικό
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 γαρίφαλα
  • αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ λίτρο γάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Zεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. 
  • Aφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι τον κιμά σιγά σιγά ανεβάζοντας την ένταση της φωτιάς. 
  • Aλατοπιπερώνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τον μαϊντανό και το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον ζωμό του μοσχαριού και τον ντοματοπελτέ μαζί με τα γαρίφαλα. 
  • Mαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. 
  • Pίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με το βούτυρο, το γάλα και το μοσχοκάρυδο. 
  • Aλατοπιπερώνουμε καλά και τις λιώνουμε με την πίσω πλευρά ενός πιρουνιού ή με το εργαλείο του πουρέ. 
  • Aπλώνουμε σε πήλινο σκεύος τον κιμά με τα λαχανικά και τον σκεπάζουμε με τον πουρέ. 
  • Aπλώνουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου