ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ με βατόμουρα και τυρί κρέμα


Ενα λαχταριστό κεικ για μικρούς και μεγάλους

Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βατόμουρα
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον 1 κ.σ. για τα βατόμουρα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ξινόγαλο
  • 80 ml. λάδι canola
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 κ.γ. σόδα
  • 1 βανίλια
  • Αλάτι μια πρέζα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Προετοιμάζουμε 2 ταψάκια 23x13 εκ. βουτυρώνοντας τα ή βάζοντας στο εσωτερικό τους αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίκερ το τυρί κρέμα και 110 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τα βατόμουρα και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. αλεύρι. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην βυθιστούν στον πάτο του ταψιού καθώς ψήνουμε τη ζύμη.
  • Σε μπέν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ξινόγαλο, το λάδι, τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα βατόμουρα.
  • Μεταφέρουμε το 1/4 της ζύμης στο ένα ταψί και ακόμη 1/4 της ζύμης στο άλλο ταψί. Μοιράζουμε το μίγμα της κ΄ρεμας τυριού στα 2 ταψιά και στρώνουμε με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε και την υπόλοιπη ζύμη στα 2 ταψιά και στρώνουμε με τη σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί.
  • Βγάζουμε τα ταψιά απο το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμιά να κρυώσουν. Έπειτα βγάζουμε τα ψωμιά απο τα ταψιά.

Πηγή -cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου