Ένα εύκολο και νόστιμο μπέργκερ, έτοιμο στο πι και φι.
Προετοιμασία : 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 4 λεπτά μοσχαρίσια φιλέτα (περίπου 160 γρ. το καθένα)
- 100 γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι από μπουκάλι (sweet chilli sauce, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 4 φέτες πολύσπορο ψωμί
- λίγα φύλλα μαϊντανού
- 2 - 3 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
- λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αλείφουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα με τη σάλτσα τσίλι, τα αλατίζoυμε καλά και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν).
- Σερβίρουμε κάθε φιλέτο με μία φέτα πολύσπορου ψωμιού
- και γαρνίρουμε με το μαϊντανού, τα αγγουράκια τουρσί και λίγες ροδέλες από το ξερό κρεμμύδι.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού ή λάιμ και σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Συμβουλή
- Το καλοκαίρι µπορούµε να βάλουµε και 1 µικρό αγγούρι, σε ροδέλες.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου