ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαρίσιο φιλέτο με έτοιμη γλυκιά σάλτσα τσίλι και πολύσπορο ψωμί


Ένα εύκολο και νόστιμο μπέργκερ, έτοιμο στο πι και φι.

Προετοιμασία : 15΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ 
Για 4 μερίδες
  • 4 λεπτά μοσχαρίσια φιλέτα (περίπου 160 γρ. το καθένα)
  • 100 γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι από μπουκάλι (sweet chilli sauce, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα
  • 4 φέτες πολύσπορο ψωμί
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • 2 - 3 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αλείφουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα με τη σάλτσα τσίλι, τα αλατίζoυμε καλά και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν). 
  • Σερβίρουμε κάθε φιλέτο με μία φέτα πολύσπορου ψωμιού
  • και γαρνίρουμε με το μαϊντανού, τα αγγουράκια τουρσί και λίγες ροδέλες από το ξερό κρεμμύδι. 
  • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού ή λάιμ και σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Συμβουλή
  • Το καλοκαίρι µπορούµε να βάλουµε και 1 µικρό αγγούρι, σε ροδέλες.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου