ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρέας με κρέμα λαδορίγανη

Μία μοναδική συνταγή από τον Θάνο Στασινό στο Chef on nair.

Hμέρα προβολής 16/06/2014.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 250 γρ. μοσχάρι (από την ουρά του κιλότου)
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι - πιπέρι

Για την κρέμα λαδορίγανη:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 50 ml γάλα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Αλάτι - πιπέρι

Για τη διακόσμηση:
  • 100 γρ. βαλεριάνα φρέσκια
  • 2 κ.γ. πετιμέζι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την κρέμα λαδορίγανη:
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και νερό.
  • Τις ψήνουμε, για 40-45 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τις ψημένες πατάτες, το γάλα και τη μαργαρίνη με βούτυρο.

Για το κρέας:
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ψήνουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε πάνω στο κρέας το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
  • Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, για 5-7 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί.
  • Αφαιρούμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για το σερβίρισμα:
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βαλεριάνα και περιχύνουμε με πετιμέζι. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα λαδορίγανη, το κρέας κομμένο σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου