Μία μοναδική συνταγή από τον Θάνο Στασινό στο Chef on nair.
Hμέρα προβολής 16/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Για την κρέμα λαδορίγανη:
Για τη διακόσμηση:
Για το κρέας:
Για το σερβίρισμα:
Πηγή - chefonair.gr
Hμέρα προβολής 16/06/2014.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 250 γρ. μοσχάρι (από την ουρά του κιλότου)
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι - πιπέρι
Για την κρέμα λαδορίγανη:
- 1 κιλό πατάτες
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 50 ml γάλα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 σκελ. σκόρδο
- 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- Αλάτι - πιπέρι
Για τη διακόσμηση:
- 100 γρ. βαλεριάνα φρέσκια
- 2 κ.γ. πετιμέζι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την κρέμα λαδορίγανη: - Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και νερό.
- Τις ψήνουμε, για 40-45 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μούλτι τις ψημένες πατάτες, το γάλα και τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Για το κρέας:
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ψήνουμε στο τηγάνι.
- Βάζουμε πάνω στο κρέας το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
- Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, για 5-7 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί.
- Αφαιρούμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για το σερβίρισμα:
- Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βαλεριάνα και περιχύνουμε με πετιμέζι.
- Προσθέτουμε την κρέμα λαδορίγανη, το κρέας κομμένο σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου