ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες πανέ

Μία πρόταση από την εκπομπή Chef on Air και την Λουτσιάνα Λογαρά


Hμέρα προβολής 10/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 250-300 γρ. τριμμένη φρυγανιά από σιτάρι
  • 3 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, δενδρολίβανο, θυμάρι)
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 3 φύλλα δάφνης (για τη διακόσμηση)
  • Αλάτι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα λέπια, το κεφάλι, τα εντόσθια και την ραχοκοκαλιά.
  • Τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις ανοίγουμε κατά μήκος.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τα μυρωδικά, τη φρυγανιά και την κάππαρη.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια πανάρουμε τις σαρδέλες με το μείγμα των μυρωδικών και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, για 1 περίπου λεπτό, από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε τις σαρδέλες πανέ, τραγανές και ζεστές.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα δάφνης και προσθέτουμε φέτες λεμόνι και πορτοκάλι.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου