Μία πρόταση από την εκπομπή Chef on Air και την Λουτσιάνα Λογαρά
Hμέρα προβολής 10/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Hμέρα προβολής 10/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κιλό σαρδέλες
- 250-300 γρ. τριμμένη φρυγανιά από σιτάρι
- 3 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, δενδρολίβανο, θυμάρι)
- 2 κ.σ. κάππαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 3 φύλλα δάφνης (για τη διακόσμηση)
- Αλάτι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα λέπια, το κεφάλι, τα εντόσθια και την ραχοκοκαλιά.
- Τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις ανοίγουμε κατά μήκος.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα μυρωδικά, τη φρυγανιά και την κάππαρη.
- Ρίχνουμε στο μείγμα ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια πανάρουμε τις σαρδέλες με το μείγμα των μυρωδικών και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, για 1 περίπου λεπτό, από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τις σαρδέλες πανέ, τραγανές και ζεστές.
- Γαρνίρουμε με φύλλα δάφνης και προσθέτουμε φέτες λεμόνι και πορτοκάλι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου