Ο καιρός αρχίζει να δροσίζει αρκετά και είναι πλέον ιδανικός για απογευματινά τσαγάκια, να μια πρόταση από τον Ανδρέα Λαγό για να τα συνοδεύσουμε.
Χρόνος Προετοιμασίας :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- Αλάτι περίπου 1/4 κ.γ.
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλοντος
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 λεμόνι μόνο το ξύσμα
- 2 αυγά
- 150 γρ. ξινόγαλο
- 100 γρ. φρούτα του δάσους
- 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C . βουτυρώνουμε το ταψί 24 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τ' αβγά ένα ένα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξυνόγαλο εναλλάξ σε τρείς δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα βατόμουρα, πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια.
- Ψήνουμε το κέικ για 20-25 λεπτά αφού το δοκιμάσουμε με ένα bamboο ξυλαράκι στο κέντρο του και βεβαιωθούμε ότι βγαίνει στεγνό.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια το βγάζουμε σε μια σχάρα. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με την σάλτσα!
- Εάν θέλουμε αντί να βουτυρώσουμε τη φόρμα την καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας και ψήνουμε εκεί το κέικ.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου