ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ με ξυνόγαλο και φρούτα του δάσους


Ο καιρός αρχίζει να δροσίζει αρκετά και είναι πλέον ιδανικός για απογευματινά τσαγάκια, να μια πρόταση από τον Ανδρέα Λαγό για να τα συνοδεύσουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Αλάτι περίπου 1/4 κ.γ.
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλοντος
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 λεμόνι μόνο το ξύσμα
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. φρούτα του δάσους
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C . βουτυρώνουμε το ταψί 24 εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τ' αβγά ένα ένα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξυνόγαλο εναλλάξ σε τρείς δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα βατόμουρα, πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια.
  • Ψήνουμε το κέικ για 20-25 λεπτά αφού το δοκιμάσουμε με ένα bamboο ξυλαράκι στο κέντρο του και βεβαιωθούμε ότι βγαίνει στεγνό. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια το βγάζουμε σε μια σχάρα. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με την σάλτσα!
  • Εάν θέλουμε αντί να βουτυρώσουμε τη φόρμα την καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας και ψήνουμε εκεί το κέικ.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου