Πανεύκολα μπισκότα σοκολάτας ιδανικά για κάθε είδους κάλεσμα αλλά και για την καθημερινότητα.
Προετοιμασία : 20΄
Αναμονή : 30΄
Ψήσιμο : 10΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα
- 2 κουτ. γλυκού μπράντι ή κονιάκ
- ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου.
- Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη.
- Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.
- Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα.
- Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Πηγή - γλυκές ιστορίες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου