ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπισκότα τρούφες


Πανεύκολα μπισκότα σοκολάτας ιδανικά για κάθε είδους κάλεσμα αλλά και για την καθημερινότητα.

Προετοιμασία : 20΄
Αναμονή : 30΄ 
Ψήσιμο : 10΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα
  • 2 κουτ. γλυκού μπράντι ή κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. 
  • Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου. 
  • Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.
  • Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη. 
  • Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. 
  • Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. 
  • Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Πηγή - γλυκές ιστορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου