ΜΕΝΟΥ

Pages

Ανάποδη μηλόπιτα με cranberries



Ένα εντυπωσιακό γλύκισμα στο τραπέζι σας.

Χρόνος Προετοιμασίας : 60'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~

  • 60 γρ. βούτυρο και επιλέον 120 γρ. για τη ζύμη
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 150 γρ. cranberries
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά χωριστά τα ασπράδια απο τους κρόκους
  • 120 ml. γάλα
  • 1 βανίλια

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο όση ώρα τον προθερμαίνουμε. 
  • Αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του πάτου του ταψιού με την καστανή ζάχαρη. 
  • Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου και τα cranberries πάνω απο τη ζάχαρη. 
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι της μηλόπιτας:
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών. 
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα και χτυπαμε τα υλικά μέχρι να αναμιχθούν καλά. 
  • Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Περιχύνουμε τη ζύμη μας προσεκτικά στο ταψί πάνω απο τα φρούτα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη μηλόπιτα απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου