Χρόνος Προετοιμασίας : 60'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 60 γρ. βούτυρο και επιλέον 120 γρ. για τη ζύμη
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 150 γρ. cranberries
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι 1/4 κ.γ.
- 220 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά χωριστά τα ασπράδια απο τους κρόκους
- 120 ml. γάλα
- 1 βανίλια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο όση ώρα τον προθερμαίνουμε.
- Αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του πάτου του ταψιού με την καστανή ζάχαρη.
- Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου και τα cranberries πάνω απο τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι της μηλόπιτας:
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα και χτυπαμε τα υλικά μέχρι να αναμιχθούν καλά.
- Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Περιχύνουμε τη ζύμη μας προσεκτικά στο ταψί πάνω απο τα φρούτα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά.
- Βγάζουμε τη μηλόπιτα απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου