Ενα μοναδικό πιάτο που θα σας ξετρελάνει.
Προετοιμασία : 15΄
Μαγείρεμα : 15΄
Πηγή - ELLE
Προετοιμασία : 15΄
Μαγείρεμα : 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 4 φιλέτα καπνιστό σολομό
- 400 γραμμ. πατάτες
- 80 γραμμ. κρέμα γάλακτος (την οποία έχετε χωρίσει σε δύο ποτηράκια)
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κρόκοι αυγών
- 3 αυγά
- ½ σκόρδο
- 50 γραμμ. χαβιάρι
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζετε δύο αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα θρυμματίζετε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ένα ποτηράκι κρέμας γάλακτος με το χυμό του λεμονιού και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο.
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις τρίβετε στον τρίφτη και τις πιέζετε ώστε να γίνουν πολτός.
- Ανακατεύετε το άλλο ποτηράκι με την κρέμα γάλακτος με τους δύο κρόκους και 1 ολόκληρο αυγό ωμο.
- Προσθέτετε τον πολτό της πατάτας και ανακατεύετε καλά.
- Βγάζετε από το μείγμα μερικές κ.σ. και τις τηγανίζετε στη φριτέζα.
- Σερβίρετε μια κροκέτα πατάτας σε ένα πιάτο και από πάνω βάζετε ένα φιλέτο σολομό και λίγη από τη σάλτσα της κρέμας γάλακτος.
- Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα θρυμματισμένα σφιχτά αυγά.
- Τέλος βάζετε 1 κ.σ.. χαβιάρι πάνω στο σολομό.
Πηγή - ELLE
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου