ΜΕΝΟΥ

Pages

Κροκέτα πατάτας με καπνιστό σολομό

Ενα μοναδικό πιάτο που θα σας ξετρελάνει.

Προετοιμασία : 15΄
Μαγείρεμα : 15΄









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 4 φιλέτα καπνιστό σολομό
  • 400 γραμμ. πατάτες
  • 80 γραμμ. κρέμα γάλακτος (την οποία έχετε χωρίσει σε δύο ποτηράκια)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 3 αυγά
  • ½ σκόρδο
  • 50 γραμμ. χαβιάρι
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζετε δύο αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα θρυμματίζετε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ένα ποτηράκι κρέμας γάλακτος με το χυμό του λεμονιού και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο.
  • Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις τρίβετε στον τρίφτη και τις πιέζετε ώστε να γίνουν πολτός.
  • Ανακατεύετε το άλλο ποτηράκι με την κρέμα γάλακτος με τους δύο κρόκους και 1 ολόκληρο αυγό ωμο.
  • Προσθέτετε τον πολτό της πατάτας και ανακατεύετε καλά.
  • Βγάζετε από το μείγμα μερικές κ.σ. και τις τηγανίζετε στη φριτέζα.
  • Σερβίρετε μια κροκέτα πατάτας σε ένα πιάτο και από πάνω βάζετε ένα φιλέτο σολομό και λίγη από τη σάλτσα της κρέμας γάλακτος.
  • Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα θρυμματισμένα σφιχτά αυγά.
  • Τέλος βάζετε 1 κ.σ.. χαβιάρι πάνω στο σολομό.

Πηγή - ELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου