ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά crackers


Μία σπιτική συνταγή που θα λατρέψετε.

Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 10 γρ. ζάχαρη ( 2 κ.γ.)
  • Αλάτι 2 κ.γ.
  • 240 ml νερό
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ παπαρουνόσπορο
  • 4 κ.γ. σουσάμι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε τα δύο είδη αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C και κόβουμε τη ζύμη μας στη μέση.
  • Παίρνουμε το ένα μισό κομμάτι ζύμης και το τοποθετούμε στον αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 3 χιλιοστών. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια όποιου σχεδίου μας αρέσει.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο μισό της ζύμης.
  • Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε εκεί τα κράκερς μας. Μπορούμε αν θέλουμε να τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι αν δεν θέλουμε να φουσκώσουν.
  • Αλείφουμε τα κράκερς με νερό και τα πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και το σουσάμι ή ότι άλλο θέλουμε.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου