ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένια τάρτα με καραμέλα και καρύδια

Μια γλυκιά πρόταση για όλη την οικογένεια










Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 40 λεπτά, 4 ώρες ψυγείο.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο ( 30 γρ.)
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή για τη βάση και 220 γρ. για την καραμέλα
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και επιπλέον 10 κ.σ. χοντροκομμένη για τη γέμιση
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες για τη βάση και 1 για την καραμέλα
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 60 ml. κρέμα γάλακτος για την καραμέλα και 180 ml. για τη γκανάζ
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. 
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. διαμέτρου και αφήνουμε στην άκρη.

Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας:
  • Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά. 
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο. 
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 60 γρ. καστανή ζάχαρη. 
  • Ανακατέυουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αυγό και τη βανίλια. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Βάζουμε τη ζύμη μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά. 
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Για τη γέμιση:
  • Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε 220 γρ. καστανή ζάχαρη και μέλι. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει και να σκουρίνει το μίγμα. 
  • Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε 60 ml. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε τα χοντροκομμένα καρύδια στη βάση της τάρτας και περιχύνουμε με την καραμέλα που φτιάξαμε.

Για την γκανάζ σοκολάτας:
  • Βάζουμε 180 ml. κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. 
  • Μόλις ζεσταθεί η κρέμα αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. 
  • Βάζουμε τη γκανάζ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. 
  • Βγάζουμε τη γκανάζ απο το ψυγείο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε στην τάρτα.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου