Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40 λεπτά, 4 ώρες ψυγείο.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κακάο ( 30 γρ.)
- 60 γρ. ζάχαρη καστανή για τη βάση και 220 γρ. για την καραμέλα
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και επιπλέον 10 κ.σ. χοντροκομμένη για τη γέμιση
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες για τη βάση και 1 για την καραμέλα
- 4 κ.σ. μέλι
- 60 ml. κρέμα γάλακτος για την καραμέλα και 180 ml. για τη γκανάζ
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. διαμέτρου και αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας:
- Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 60 γρ. καστανή ζάχαρη.
- Ανακατέυουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αυγό και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τη ζύμη μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε 220 γρ. καστανή ζάχαρη και μέλι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει και να σκουρίνει το μίγμα.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε 60 ml. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.
- Τοποθετούμε τα χοντροκομμένα καρύδια στη βάση της τάρτας και περιχύνουμε με την καραμέλα που φτιάξαμε.
Για την γκανάζ σοκολάτας:
- Βάζουμε 180 ml. κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί η κρέμα αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βάζουμε τη γκανάζ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
- Βγάζουμε τη γκανάζ απο το ψυγείο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε στην τάρτα.
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου