Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα µε αφράτη υφή και πλούσια γεύση
Συνταγή : Sidagi,gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : περιπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (1 πακέτο)
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3-4 μέτρια πορτοκάλια θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και χυμό
- 2 βανίλιες σκόνη
Για το σιρόπι
- 200 ml χυμό πορτοκάλι
- 400 ml νερό
- 400 ml ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Για την πορτοκαλόπιτα- Ετοιμάζουμε τα πορτοκάλια μας. Τρίβουμε τα πορτοκάλια στο τρίφτη στη λεπτή επιφάνεια και τα στύβουμε για να πάρουμε τον χυμό τους.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή με μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και το μπέϊκιν πάουντερ.
- Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα και το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ που θα χωράει τα φύλλα και την κρέμα, βάζουμε τα φύλλα αφού τα κόψουμε με το χέρι μας 1-1 σε κομματάκια.
- Ρίχνουμε πάνω τους την κρέμα που ετοιμάσαμε και το ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω και κάτω.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με το ξυλάκι της κανέλας μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα το νερό. Βγάζουμε την κανέλα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.
- Μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι, αφού έχει κρυώσει η πορτοκαλόπιτα μας.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου