ΜΕΝΟΥ

Pages

Πορτοκαλόπιτα (Sidagi.gr)


Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα µε αφράτη υφή και πλούσια γεύση







Συνταγή : Sidagi,gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  περιπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα
  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (1 πακέτο)
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3-4 μέτρια πορτοκάλια θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και χυμό
  • 2 βανίλιες σκόνη

Για το σιρόπι
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • 400 ml νερό
  • 400 ml ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση
Για την πορτοκαλόπιτα
  • Ετοιμάζουμε τα πορτοκάλια μας. Τρίβουμε τα πορτοκάλια στο τρίφτη στη λεπτή επιφάνεια και τα στύβουμε για να πάρουμε τον χυμό τους.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή με μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και το μπέϊκιν πάουντερ.
  • Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα και το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ που θα χωράει τα φύλλα και την κρέμα, βάζουμε τα φύλλα αφού τα κόψουμε με το χέρι μας 1-1 σε κομματάκια.
  • Ρίχνουμε πάνω τους την κρέμα που ετοιμάσαμε και το ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω και κάτω.

Για το σιρόπι
  • Βράζουμε το νερό με το ξυλάκι της κανέλας μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα το νερό. Βγάζουμε την κανέλα.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι, αφού έχει κρυώσει η πορτοκαλόπιτα μας.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου