ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινή Τηγανιά από το Χρήστο Τζιέρα

Το Σαββατοκύριακο εφτασε...ας δοκιμάσουμε αυτή τη χοιρινή τηγανιά στην εκδοχή του Χρήστου Τζιέρα.

Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα 
  • 500 γρ. χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ζωμό κότας
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και συνεχίζουμε να τα σωτάρουμε όλα μαζί. 
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 10 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια θα ρίξουμε το κεφαλοτύρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη και τέλος το λεμόνι. 
  • Μαγειρεύουμε για ακόμα 3-4 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου