Το Σαββατοκύριακο εφτασε...ας δοκιμάσουμε αυτή τη χοιρινή τηγανιά στην εκδοχή του Χρήστου Τζιέρα.
Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 500 γρ. χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι, κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
- 80 ml λευκό κρασί
- 80 ml ζωμό κότας
- 1 λεμόνι το χυμό του
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και συνεχίζουμε να τα σωτάρουμε όλα μαζί.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια θα ρίξουμε το κεφαλοτύρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη και τέλος το λεμόνι.
- Μαγειρεύουμε για ακόμα 3-4 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου