Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 15 ml. ελαιόλαδο και έξτρα για να αλείψουμε τις τορτίγιες
- Αλάτι 1 κ.γ.
- 1 καλαμπόκι μόνο τους σπόρους
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 1 πράσινη τσίλι πιπεριά (προαιρετικά)
- 1/4 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι ( προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 20 τορτίγιες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες και τα μανιτάρια σε ένα μπόλ.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά με το λάδι.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα του αλατιού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ τοποθετούμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το τυρί κρέμα, το τριμμένο τυρί, τις πράσινες τσίλι πιπεριές ( αν χρησιμοποιούμε), το τσίλι, το κύμινο και τη σκόνη του σκόρδου.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε ψήσει και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μίγμα στις τορτίγιες ( 1-2 κ.σ. στην κάθε μια) και τις τυλίγουμε σε ρολό.
- Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Δεν υπάρχει πρόβλημα άν είναι στριμωγμένες στο ταψί.
- Αλείφουμε τις τορτίγιες με λίγο λάδι και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
- Σερβίρουμε τις τορτίγιες με sour cream, κόκκινη σάλτσα ή ακόμη και με γιαούρτι.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου