ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάκος με ψητά λαχανικά

Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ για όλες τις ώρες

Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 15 ml. ελαιόλαδο και έξτρα για να αλείψουμε τις τορτίγιες
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 1 καλαμπόκι μόνο τους σπόρους
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 1 πράσινη τσίλι πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι ( προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 20 τορτίγιες



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε τα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες και τα μανιτάρια σε ένα μπόλ. 
  • Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά με το λάδι.
  •  Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα του αλατιού. 
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ τοποθετούμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το τυρί κρέμα, το τριμμένο τυρί, τις πράσινες τσίλι πιπεριές ( αν χρησιμοποιούμε), το τσίλι, το κύμινο και τη σκόνη του σκόρδου. 
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε ψήσει και ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στις τορτίγιες ( 1-2 κ.σ. στην κάθε μια) και τις τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Δεν υπάρχει πρόβλημα άν είναι στριμωγμένες στο ταψί. 
  • Αλείφουμε τις τορτίγιες με λίγο λάδι και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
  • Σερβίρουμε τις τορτίγιες με sour cream, κόκκινη σάλτσα ή ακόμη και με γιαούρτι.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου