Ενα μοναδικό ψωμί που θα σας ξετρελάνει.
Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~
- 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι 1 κ.γ.
- 30 γρ. ζάχαρη
- 340 ml μπίρα
- 6 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Προτετοιμάζουμε ένα μακρόστενο ταψάκι βουτυρώνοντας το ή βάζοντας στο εσωτερικό του αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο τους. Μέσα στη λακούβα βάζουμε τη μπύρα, τη μισή ποσότητα του μπέικον και τη μισή ποσότητα του τυριού.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και την αλείφουμε με τη μισή ποσότητα του βουτύρου.
- Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το ψωμί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπέικον, το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για ακόμη 25 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πρίν το βγάλουμε απο το ταψί και το κόψουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου