ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψωμί με μπύρα, μπέικον και τυρί τσένταρ


Ενα μοναδικό ψωμί που θα σας ξετρελάνει.

Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ 
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 340 ml μπίρα
  • 6 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Προτετοιμάζουμε ένα μακρόστενο ταψάκι βουτυρώνοντας το ή βάζοντας στο εσωτερικό του αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο τους. Μέσα στη λακούβα βάζουμε τη μπύρα, τη μισή ποσότητα του μπέικον και τη μισή ποσότητα του τυριού. 
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και την αλείφουμε με τη μισή ποσότητα του βουτύρου.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε το ψωμί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπέικον, το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για ακόμη 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πρίν το βγάλουμε απο το ταψί και το κόψουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου