ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα



Απολαυστική και καταπραϋντική σούπα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τη με φρυγανισμένο ψωμί

Απαιτούμενος χρόνος : 20΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • 8 κοτσάνια από πράσα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 γραμμάρια γλυκοπατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Απολαυστική και καταπραϋντική σούπα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τη με φρυγανισμένο ψωμί Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε της σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια.
  • Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε τα μέχρι ξανθύνουν.
  • Προσθέστε την γλυκοπατάτα και σοτάρετε. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και βράστε το μείγμα μέχρι το γλυκοπατάτες να μαλακώσουν.
  • Ρίχνετε τα πράσα σε ένα τηγάνι με λίγο από τη μαργαρίνη και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες βγάλτε από αυτές 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη.
  • Περάστε το υπόλοιπο του μείγματος από το μπλέντερ μέχρι να έχετε μία βελούδινη σούπα.
  • Ρίξτε στην σούπα αλάτι, ζάχαρη πιπέρι και το ξίδι.
  • Ρίξτε τα κομμάτια γλυκοπατάτας, που κρατήσατε πριν, στη σούπα και προσθέστε και τα πράσα επίσης.
  • Όταν σερβίρετε τη σούπα μοιράστε κομμάτια των πράσων και της γλυκοπατάτας σε όλα τα πιάτα.
  • Συνοδεύουμε τη σούπα με μία φέτα ψωμί με καρύδια μέσα στο πιάτο μας.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου