ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντολμάδες με φθινοπωρινά κυκλάμινα


Μία μαγευτική συνταγή του Δημήτρη Ανδρέου στο cookbook για ολη την οικογένεια

Προετοιμασία : 50΄
Μαγείρεμα : 30΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 50 περίπου κομμάτια
  • 60 φύλλα από κυκλάμινα (τρυφερά)
  • 400 γρ. φακές χοντρές
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Bράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Στραγγίζουμε καλά. 
  • Zεματάμε τα φύλλα σε καυτό νερό για 1 λεπτό, τα περνάμε από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. 
  • Kατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις φακές, την ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. 
  • Στρώνουμε λίγα φύλλα σε ρηχή κατσαρόλα. 
  • Tυλίγουμε σε κάθε φύλλο 1 κουταλάκι γέμισης και τα βάζουμε στην κατσαρόλα δίπλα δίπλα. 
  • Σκεπάζουμε με τα φύλλα που περίσσεψαν, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και νερό (όσο να τα σκεπάζει). 
  • Καλύπτουμε με πιάτο, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε.

Tα φύλλα από κυκλάμινα δεν πωλούνται. Aν, όμως, βρεθείτε φθινόπωρο στην εξοχή, αξίζει να τα μαζέψετε και να κάνετε με αυτά τη συνταγή μας. Eναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μαρουλόφυλλα, σέσκουλα ή αμπελόφυλλα.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου