ΜΕΝΟΥ

Pages

Τσιπούρες με λαχανικά



Ώρα για ψάρι, μία τέλεια συνταγή για ένα Κυριακάτικο γεύμα.

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας











~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 2 τσιπούρες μετρίου μεγέθους (ή άλλο παρόμοιο ψάρι) καθαρισμένες, χωρίς ουρά και κεφάλι
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές μακριές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ψημένο σησαμέλαιο
  • 4 κουτ. σούπας soy sauce
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανοίγουμε με ένα αιχμηρό μαχαίρι δύο διαγώνιες σχισμές στα πλάγια των ψαριών (και από τις δύο πλευρές). 
  • Βάζουμε στα ανοίγματα και στις κοιλιές το ψιλοκομμένο τζίντζερ. 
  • Απλώνουμε στη βάση ενός σκεύους ατμού από μπαμπού τα μισά κρεμμυδάκια και πάνω τους τοποθετούμε το ένα ψάρι. 
  • Βάζουμε το άλλο ψάρι στο δεύτερο «πάτωμα». 
  • Tα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό. 
  • Tη βάζουμε στη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα ψάρια να ψηθούν στον ατμό για περίπου 20 λεπτά.
  • Eνδιάμεσα ελέγχουμε και φροντίζουμε να υπάρχει αρκετό νερό στην κατσαρόλα μας έτσι ώστε να παράγεται ο ατμός. 
  • Oταν τα ψάρια είναι έτοιμα, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το σησαμέλαιο. 
  • Pίχνουμε τα κουκουνάρια και τη ζάχαρη και πριν κάψει πολύ, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε καλά. 
  • Tοποθετούμε το κάθε ψάρι σε ένα πιάτο, δίπλα του μοιράζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα της σόγιας και του σησαμέλαιου. 
  • Συνοδεύουμε με ρύζι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου