Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 2 τσιπούρες μετρίου μεγέθους (ή άλλο παρόμοιο ψάρι) καθαρισμένες, χωρίς ουρά και κεφάλι
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές μακριές φέτες
- 3 κουτ. σούπας ψημένο σησαμέλαιο
- 4 κουτ. σούπας soy sauce
- 1/2 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανοίγουμε με ένα αιχμηρό μαχαίρι δύο διαγώνιες σχισμές στα πλάγια των ψαριών (και από τις δύο πλευρές).
- Βάζουμε στα ανοίγματα και στις κοιλιές το ψιλοκομμένο τζίντζερ.
- Απλώνουμε στη βάση ενός σκεύους ατμού από μπαμπού τα μισά κρεμμυδάκια και πάνω τους τοποθετούμε το ένα ψάρι.
- Βάζουμε το άλλο ψάρι στο δεύτερο «πάτωμα».
- Tα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό.
- Tη βάζουμε στη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα ψάρια να ψηθούν στον ατμό για περίπου 20 λεπτά.
- Eνδιάμεσα ελέγχουμε και φροντίζουμε να υπάρχει αρκετό νερό στην κατσαρόλα μας έτσι ώστε να παράγεται ο ατμός.
- Oταν τα ψάρια είναι έτοιμα, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το σησαμέλαιο.
- Pίχνουμε τα κουκουνάρια και τη ζάχαρη και πριν κάψει πολύ, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε καλά.
- Tοποθετούμε το κάθε ψάρι σε ένα πιάτο, δίπλα του μοιράζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα της σόγιας και του σησαμέλαιου.
- Συνοδεύουμε με ρύζι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου