Λαχταριστά αυγά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και μπέικον για το πρωινό σας
Απαιτούμενος χρόνος : 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- Φορμάκια κατάλληλα για φούρνο
- 2 μεγάλα αυγά φρέσκα
- 1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
- κόκκινο πιπέρι για γεύση
- αλάτι και πιπέρι
- 2 φέτες μπέικον κομμένες στη μεση
- φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
- 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Ψωμί
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από μια φέτα μπέικον.
- Βάζετε ένα ένα τα 2 αυγά σε κάθε πυρίμαχο μπολ. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.
- Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
- Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου