ΜΕΝΟΥ

Pages

Κομπόστα μήλο

Μία κλασική κομπόστα για όλες τις ώρες









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες  : 
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 6 μήλα
  • 240 ml νερό
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι το ξύσμα του


Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε. Κόβουμε το κάθε μήλο σε 6 φέτες.
  • Βάζουμε τα μήλα, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 
  • Σιγοβράζουμε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. 
  • Βγάζουμε τα μήλα απο την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. 
  • Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα μπόλ και συνεχίζουμε να βράζουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πήξουν και να γίνουν σιρόπι.
  • Περιχύνουμε τα μήλα με το σιρόπι.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου